HISTORIIKKI - jo 50-vuotta golfia Helsingissä

Suo, kuokka ja Keijo

Vuonna 1959 kentän perustaja Keijo Autiokari vaimonsa Assin sekä golfinystävien kanssa raivasi golfkentän Aittasaaren rantaniitylle, jotta he golfista innostuneina pääsisivät harjoittamaan taitojaan sekä levittämään golfin tietoutta kaikelle kansalle. Perusperiaatteena alusta lähtien oli tuoda peli kaikkien tavoitettavaksi liikuntaharrastukseksi. Olla paikka, jossa voisi kokeilla sekä harrastaa lajia ilman suuria maila- ja osakeinvestointeja ja joka toimisi väylänä isoille kentille.

Yksi Suomen vanhimmista golfkentistä

50-luvulla Suomessa oli vain kaksi golfkenttää: Talin golfkeskus Helsingissä sekä Aulangon kenttä Hämeenlinnassa. Pelihalukkaita kuitenkin oli enemmän kuin mahdollisuuksia. Helsingin päättäjissä löytyi ymmärrystä lajille ja kaupunki osoitti rauhallisen alueen Laajasalosta, jossa kenttä voisi rauhassa kehittyä.
Uusien alueiden ja väyläjärjestelyjen myötä väylät ovat itsenäisiä,
rauhallisia ja haastavia pelata.

Tiilimurskat, braunit , keinonurmet sekä viheriöt

Alkuaikoina kentänhoidon resurssit ja välineet olivat kovin vaatimattomia. Väylänä toimi perienglantilaisesti luonnon oma rantaniitty ja viheriöinä punaiset tiilimurskagriinit. Keinokastelusta ja salaojituksesta nähtiin vain unia - kuivalla oli halkeileva maapera ja sateella upottava. Innovaatioista ei kuitenkaan ollut pula. Tiilimurskan jälkeen viheriöt rakennettiin savesta ja sidottiin suolalla pelattavuuden ja hoidon parantamiseksi - syntyivät braunit. 80-luvun teknologia toi mukanaan keinonurmet ja 90-luvun alusta on pelattu ihan oikeilla nurmiviheriöillä.

Klubi

Klubikulttuurimme on elänyt suven hengessä. Seininä on toiminut mahtava metsä sekä kattona yleensä niin sininen taivas. Aiemmin Keijo ja Assi keittivät kahvit ja paistoi makkarat nuotiolla ja sadesuojan antoi mailakioskin viereinen aurinkokatos. Nykyään saamme nauttia kauniista maisemaan sulautuvasta klubista, juoda terasseilla kupit kahvia ja syödä vastapaistettuja leivonnaisia sekä edelleen kuunnella lintujen laulua luonnonrauhassa. Saamme ihailla loistavassa kunnossa olevaa kenttää ja antaa kesän tuntua kesältä.